Zlatni opanak

Zlatni opanak
Termin: 01-04-2016 - 03-04-2016 / April
Mesto: Valjevo
Vrsta: Etnografske (folklor, tradicija, običaji)

Rang: međunarodna
Kat:
Info:

Svečanim defileom u Tešnjaru i malim koncertom na Letnjoj pozornici u starom delu grada počeće osma po redu manifestacija ZLATNI OPANAK. Deo ove tradicionalne manifestacije odvija se i u Tešnjaru. Na taj način realizuje se ideja da stara valjevska čaršija živi tokom cele godine.

Po svojoj sadržini ZLATNI OPANAK je svojevrsni karneval - spoj tradicije, folklora, kostima...

Svoj doprinos manifestaciji, kao i prethodnih godina, daće i Centar za kulturu, a prema najavi organizatora tokom šestodnevne manifestacije očekuje se između šest i sedam hiljada učesnika iz Alžira, Grčke, Bugarske, Rumunije, Austrije, bivših jugoslovenskih republika i Srbije.

Pobedniku će biti uručen opanak izliven u bronzi sa pozlatom, težak 9,5 kg i novčana nagrada od 1.000 evra. Organizatori su Grad Valjevo i Udruženje "Zlatni opanak". Večernje novosti su medijski pokrovitelj ove manifestacije.

Da bi ZLATNI OPANAK bio srpski, bio svetski, mora prvo biti valjevski - ovim sloganom organizatori su pozvali sve Valjevce na ovu sve masovniju manifestaciju u gradu na Kolubari.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

dana 30.10.2015.djoka
Ova manifestacija je sramota za nasu zemlju vec duze vreme, iz razloga sto nikada ne osvoje nagradu oni koji to zasluzuju. Nego oni koji to nameste u dogovoru sa organizatorom.
dana 11.04.2011.ZGM
Sramota,namešteno bodovanje.Po difoltu birani pobednici.
dana 25.03.2011.Vlada Savic Beograd
Hvala za ovako lepo osmisljenu manifestaciju u mome rodnom gradu Valjevu. Bicu sigurno prisutan da omogucim mojim prijateljima iz Beograda da zajedno upoznamo Valjevo u kome sam rodjen pre 65 godina. Ocekujem da sledeci put organizujete boravak sa gastronomskim programom pored dve valjevske reke uz muziku frule i dvojnice. Zovite me dolazim sa veselim beogradjanima. Volim vas, Vlada Savic Beograd, Kumodraska 316

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook