DANI BANICE - Takmičenje u pripremanju pita

DANI BANICE - Takmičenje u pripremanju pita
Termin: 15-08-2014 - 17-08-2014 / Avgust
Mesto: Bela Palanka
Vrsta: Gastronomske

Rang: međunarodna
Kat:
Info:

DANI BANICE održani su prvi put 2005. godine, a nastali su kao takmičenje u pravljenju pita na tradicionalni način, popularnih banica. Vremenom je ova manifestacija obuhvatila i druge sadržaje.

Ova manifestacija promoviše vrednosti tradicionalne narodne kuhinje ovog kraja, zanatske proizvode i narodne rukotvorine.  Posetioci će moći da isprobaju banice koje će se takmičiti za epitet najbolje, a predstaviće se i belopalanački proizvođači hrane. Manifestacija pokušava da sačuva od zaborava stare kulinarske recepte naših baka, i da ih prenese dalje, kako su se oni i prenosili „s kolena na koleno" kroz istoriju.

Svake godine na manifestaciji se okupi više desetina učesnika iz Bele Palanke, ali i drugih gradova Srbije i okolnih zemalja.

DANI BANICE 2014. - Ove godine će manifestacija okupiti preko 150 takmičara iz nekoliko zemalja i više hiljada posetioca. U okviru takmičarskog dela biće dodeljene nagade za tri najbolje banice, najlepše aranžiran sto i nagradu publike. Stručni žiri će činiti predstavnici Asocijacije šefova kuhinja Srbije. Promoter manifestacije je Nenad Gladić - Lepi Brka (emisija „Gastro nomad" - RTS).

Ostavi komentar:Molimo unesite tekst sa sličice.


Vaši komentari:

dana 07.08.2012.Mitrovic Branko- UKRAS BELA PALANKA
Pozdarv svim ljudima iz Bele Palanke, Zelja mi je da Bela Palanka bude grad koji je naj ,naj u Srbiji. MITROVIC,
dana 19.07.2011.Maja Morfacic
Divna manifestaijca

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook